Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
 

Петер Ракош

Игрите, които зодиите играят

Петер Ракош е един от водещите астролози в Унгария. Пише книги за деца, автор е на сценарии и на театрални постановки. През 1999 година създава така наречената Школа за Хуманистична Астрология, която разглежда човек като съвкупност от вътрешни личности (т.нар. Его-състояния), проявяващи се като актьори върху сцената в живота. За разлика от традиционната астрология, хуманистичната се интересува от това не какъв е индивидът, а как функционира и какви са неговите потребности. Хороскопът се разглежда като матрица на живота, но не като предопределена съдба, а като възможности, които можем да изберем или отхвърлим.
В практиката си Петер Ракош комбинира астрологията с психодрама, транзакционен анализ, семейни констелации, юнгианска психология и ненасилствена комуникация. Подходът му е едновременно новаторски, дълбок и изчистен.
Изразният език на Петер Ракош е изпълнен с образност и движение, често пъти хаплив, но винаги добронамерен. Казано със собствените му думи: Целта никога не е осмиването на Човека, а на неговите игри, хитрини и самозаблуди. Вярвам, че един сърдечен смях е поне толкова добра терапия, колкото е и да лежиш на дивана на психотерапевта в продължение на месеци.


 Връзки