Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
  Страници: 112
 размер: 13 х 20 cm
 подвързия: мека
 Език: Български
 ISBN: 978-954-91767-6-6
 Категория:
 
Някой отдолу

Някой отдолу" е новата книга на професор Валери Стефанов, която спечели Наградата за литература на Столична община за 2009 г.

След "Изгубените магарета" и "Дяволът" сега историкът на литературата търси притчите на съвременния човек в миналото. Авторът твърди, че тази книга е за всички, които са писали и дописвали заедно с него.

В тази книга ще срещнете съвременната Гретел и други приказни герои. Трябва да прочетете детските спомени и да чуете музиката на отминали времена. Трябва да погледнете назад, за да разберете себе си.

Проф. Валери Стефанов: "За да разберем настоящето, изключително важно е да познаваме миналото и това не е просто клише, а съдбовен въпрос за всички нас."

Някъде по средата на четенето разбираме, че един живот не стига, за да оценим свободата и самите ние си пречим и поставяме бариери пред любовта и светлината. Съвременната Гретел има различни лица и наивността на Червената шапчица е само едно от тях. Тя може да бъде смела, дори отмъстителна, когато върви през лабиринта на самотата.

Проф. Валери Стефанов: "И ако се научим мъдро да общуваме с текстовете от миналото, ще бъдем в компанията на много култури и много хора струва си да бъдем в тази компания, убеден съм."

Така професорът обяснява лабиринта на съвременните притчи. Да познаваме себе си и миналото е по-важно отколкото да се мръщим на неуспеха. Той ни съветва да не се страхуваме от лошите вести, защото след време и те се превръщат в обикновени новини. Просто трябва да се отворим към опита на живелите преди нас.

Една рецензия на Биляна Борисова за книгата

Можете да прочетете една глава от романа в "Читалня" »

 
Цена: 10.00 лв.
Отстъпка за вас: 2.00 лв.
Крайна цена: 8.00 лв.

изчерпана наличност

Share |