Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
  Страници: 300
 размер: 17 x 24 cm
 подвързия: мека
 Език: Български
 ISBN: 978-954-400-304-3
 
Философия

Предлаганият курс лекции по философия за студенти от висшите училища и университети е съобразен с потребността да бъде предложена на студентите нефилософи едно по-цялостно помагало за запознаване с философската мисъл на човечеството от древността до наши дни.
Учебникът има въвеждаща част от две големи лекции, посветени на същността и спецификата на философията, нейното място и роля в духовната култура на човечеството и в развитието и съхранението на цивилизациите, които достигат до нея и на които тя служи като духовна ос за съхранение на тяхната културна идентичност през хилядолетията.
Представени са само онези школи и течения на философската мисъл, които са имали най-значимо присъствие в своята епоха и са оказали съществено въздействие върху развитието на философската мисъл и духовната култура на човечеството.
Изложението е свободно от идеологемите, с които бяха пълни различен род учебници и изследвания по философия до 1989 г. Философите, представящи дадено течение или школа са „оставени“ максимално сами да говорят, а не техните идеи и възгледи да бъдат интерпретирани като „правилни“ или „неправилни“, като „реакционни“ или „революционни“.
Учебникът съдържа и специална глава за историята на българската философска мисъл до 1989 г.

 
Цена: 0.00 лв.
Отстъпка за вас: 0.00 лв.
Крайна цена: 0.00 лв.

изчерпана наличност

Share |