Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
  Страници: 364
 размер: 14,5 х 20 cm
 подвързия: мека
 Език: Български
 ISBN: 978-954-400-400-2
 
Дьо Гол е историята

„Последният велик човек в Историята”. Това е само едно от ласкавите определения, които признателните сънародници дават на Генерала. Според проучването „Седемте велики” на френското списание „Експрес” от 1991 г., осъществено във връзка със стогодишнината от рождението му на 22 ноември 1890 г., Дьо Гол е най-великият човек на планетата.

Почти двадесет години по-късно, съвременните французи продължават в същия дух на възхищение към Генерала: “Дьо Гол не е исторически лидер, той е Историята”.

Човекът от 18 юни, Генералът на Франция, или просто Генералът, Спасител, Обединител, Олицетворение на нацията и родината, Месия, създател на агресивна контрамитология, насочена срещу маршал Петен... Това не е ли твърде тежък товар за един човек? Едни Спасители „спасяваха" страните си, като вкарваха в гроба, зад решетките или в лагери милиони, други не можаха да спасят дори себе си и краят им бе спасение за народите... А след смъртта на Дьо Гол дори противниците му, които само преди година се радваха, че си отива от президентския пост, се питат: „Сега какво ще правим без него?"...

 
Цена: 15.00 лв.
Отстъпка за вас: 3.00 лв.
Крайна цена: 12.00 лв.

изчерпана наличност

Share |