Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
  Страници: 296
 размер: 14,5 х 20 cm
 подвързия: мека
 Език: Български
 ISBN: 978-954-400-551-1
 
Юридическа етика

Настоящият труд е посветен на етичните принципи и норми в юридическата професия, които често са подценяват при нейното усвояване и практикуване. Те обаче са изключително съществен елемент от успешната кариера и гарантират както популярност и добри отношения с колегите и клиентите, така и вътрешно удовлетворение, и чувство за достойно изпълнен професионален дълг.
Предназначението на книгата Юридическа етика е да очертае съдържанието и проявните форми на важни етически категории като добро, зло, достойнство, дълг, равенство, свобода, справедливост, отговорност, вътрешно убеждение, както и тяхното място и значение в професионалната дейност на съдиите, прокурорите, адвокатите, нотариусите, юрисконсултите и др.
Юридическа етика е предназначена не само за студентите, които тепърва навлизат в юридическото поприще, но и за практикуващите някоя от юридическите професии. Тя би била интересна и за всички, които се интересуват от моралните фундаменти на правото в ролята му на гарант за социалното равновесие и мирното съвместно съществуване на гражданите.

 
Цена: 0.00 лв.
Отстъпка за вас: 0.00 лв.
Крайна цена: 0.00 лв.

изчерпана наличност

Share |