Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
  Страници: 212
 размер: 14,5 х 20 cm
 подвързия: мека
 Език: Български
 ISBN: 978-954-400-786-7
 Категория:
 
Разфасовай ме

Разкази

Превод от сръбски
Жела Георгиева

Разказите в книгата на Елена Ленголд са организирани в три тематични кръга: разкази за любовта и ежедневието, за порастването и семейството, еротични разкази.
„Разфасовай ме” събира разкази за малките, скрити в ежедневието случки, които обаче се оказват ключови в живота на героите.
Разкази, в които главен герой е градският тип човек на средна възраст.
Разкази за любовта и страстта, за любовта и нейните демони.Павле остана да седи и да се пули в празната стена пред себе си. След известно време - стори му се безкрайно дълго - тръгна да види какво става. Трионът все още беше в ръката му, когато я откри легнала съвсем гола във ваната. Нейните две изсъхнали гърди се бяха отпуснали, всяка на своята страна, коремът й беше набразден и сбръчкан, коленете й, раменете й и всичко на нея създаваше картината на пълно безсмислие. Никому не е нужна такава, помисли си Павле, абсолютно на никого. В този момент жената отвори очи и го забеляза да стои до ваната. Със сетни сили проговори:
– Какво мислиш, докторе, как е свършил работата оня тип? Дали първо я е сложил във ваната и я е убил, или вече убита я донесъл във ваната?
– Мисля, че първо я е убил – каза Павле.
– Няма значение – каза тя, – важното е, че е бил много сръчен с триона. Да те видим теб, докторе.
– Но тя вече е била мъртва. Не мога да те нарежа жива. Нали ще крещиш.
– Тук няма никой, докторе. На цялата шибана планета няма никой, който да чуе. Освен това няма да гъкна, обещавам. Режи си най-спокойно. Хайде, действай. Запретни ръкави и ме накълцай.
Това беше последното, което изрече. После заспа. Павле продължаваше здраво да стиска триона и да гледа спаруженото жалко тяло. Само за миг му се мерна някаква мисъл, някакво мрачно намерение, което не можеше или не желаеше да схване, но в следващия всичко се изпари.
Остави триона и нежно, много нежно вдигна заспалата жена от ваната. Тя не се съпротивляваше, нито пък каза нещо, докато той я носеше в стаята, полагаше в леглото и завиваше. Постоя още малко до нея и после си тръгна по същия онзи мрачен коридор и по-нататък по улицата.

Из "Разфасовай ме"

 
Цена: 12.00 лв.
Отстъпка за вас: 2.40 лв.
Крайна цена: 9.60 лв.
Share |