Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
  Страници: 528
 размер: 25 x 30 cm
 подвързия: твърда
 Език: Български
 ISBN: 978–619–00–1100–2
 
Аполония Понтийска

 

ПО СТЪПКИТЕ НА АРХЕОЛОЗИТЕ

(Колекции на Лувър и български музеи)

Тази книга увенчава един амбициозен съвместен проект на Лувъра и Министерството на културата на България – представянето на изключително важни експонати и групови находки на участници в проучването на Аполония. Проект, в който се включиха с експонати най-добрите музеи в България, с който се ангажираха множество археолози, музейни и научни работници, специалисти, държавни служители, дипломати и политици от двете страни.

Този проект е пример за благородното сътрудничество между България и Франция, благодарение на което широката публика има възможност да се запознае с резултатите от професионалната работа на поколения български и френски археолози, започнала още през 1904.

Книгата представлява разширен каталог на едноименната изложба, осъществена в рамките на проекта, в който са включени научни статии на 37 от участниците в българо-френската археологическа мисия, която работи в Созопол от 2002 насам.

Изданието е подготвено и отпечатано от издателство Фабер в два тома с идентично съдържание – на български и на френски език.

Включени са 680 изображения и карти, представящи 577 експоната, както и научни статии по темите.

 
Цена: 50.00 лв.
Отстъпка за вас: 10.00 лв.
Крайна цена: 40.00 лв.

изчерпана наличност

Share |