Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
 

    ИЗДАТЕЛСТВО ФАБЕР е създадено във Велико Търново през 1996 г. В началото имахме само един стар компютър, любов към книгата и много ентусиазъм. Днес разполагаме с център за предпечатна подготовка, оборудван с най-съвременния хардуер и софтуер. При нас работят специалисти, за които в професията няма тайни, а само предизвикателства.

     От 2001 г. разполагаме и със собствена печатна база, която развиваме и подобряваме постоянно. Освен с машини за дигитален и офсетов печат, тя е оборудвана и с необходимата техника за всички книговезки и довършителни операции за изработването на перфектни книги. Повече за това, какво предлагаме на своите клиенти, може да научите тук.

     Издателството е насочено предимно към издаването на научна, учебна и справочна литература на академично ниво от всички области на знанието. Издаваме и подбрана художествена литература.
     Досега сме публикували над 2400 наши заглавия – това са книгите с ISBN номера
     954-9541-(01­-99)
     978-954-775-(001-999)
     978-954-400-(001-999)
     978-619-00-(0001...)

     Освен тях, през изминалите години сме подготвили и отпечатали над 7000 заглавия за свои клиенти от цял свят, което за малък екип като нашия е вероятно далеч над рекордите, отбелязани в книгата на Гинес. Някои от текущите такива заглавия можете да видите в рубриката „Отпечатано при нас

     Между нашите клиенти са държавни институции, водещи учебни заведения, институти, музеи, издателства, независими автори.  Някои от тях са изброени тук. („Нашите клиенти”)
     Издателство „Фабер” може да се похвали с много успехи, най-ценният между които за нас е благодарността за добре свършената работа, която получаваме от нашите клиенти. Това е и нашият основен приоритет.
    Все пак, не можем да не отбележим огромно признание като това, че през 2007 г. издателството бе избрано да подготви и отпечата Юбилейната книга на Европа (“Europe at 50. Change the Paradigm, Save the Dream”) с автори като Кофи Анан, Жоао Мануел Барозу и други изтъкнати политици, издадена по случай 50-годишнината на Евросъюза.
    Гордеем се също и с постиженията на един от любимите ни автори – Емил Андреев, чиято книга „Стъклената река” спечели едновременно Наградата „ВИК” и Наградата на читателите за Роман на годината на 2005 г.
    Книги на издателството са печелили четири пъти наградата за най-добра книга на млад учен, както и различни отличия за научна литература.
    Белетристичната и поетична продукция на „Фабер” е отличавана многократно с литературни награди, присъствието й в челните места на класациите е постоянно.
    Целта на всички от издателство „Фабер” е да подобряваме непрекъснато своята работа и да предлагаме на своите клиенти, които смятаме за свои приятели, продукция с истинско европейско качество. Връзки