Books in your cart
(0) 0.00 EUR
 
 
 
 About Faber        Reading Room        Offers        Useful Info        Payment and Shipping        Contacts
 
  Pages: 364
 size: 14,5 х 20 cm
 cover: paperback
 Language: Bulgarian
 ISBN: 978-954-400-400-2
 
Дьо Гол е историята

„Последният велик човек в Историята”. Това е само едно от ласкавите определения, които признателните сънародници дават на Генерала. Според проучването „Седемте велики” на френското списание „Експрес” от 1991 г., осъществено във връзка със стогодишнината от рождението му на 22 ноември 1890 г., Дьо Гол е най-великият човек на планетата.

Почти двадесет години по-късно, съвременните французи продължават в същия дух на възхищение към Генерала: “Дьо Гол не е исторически лидер, той е Историята”.

Човекът от 18 юни, Генералът на Франция, или просто Генералът, Спасител, Обединител, Олицетворение на нацията и родината, Месия, създател на агресивна контрамитология, насочена срещу маршал Петен... Това не е ли твърде тежък товар за един човек? Едни Спасители „спасяваха" страните си, като вкарваха в гроба, зад решетките или в лагери милиони, други не можаха да спасят дори себе си и краят им бе спасение за народите... А след смъртта на Дьо Гол дори противниците му, които само преди година се радваха, че си отива от президентския пост, се питат: „Сега какво ще правим без него?"...

 
Price: 7.69 EUR
Your discount: 1.54 EUR
Final price: 6.15 EUR

out of stock

Share |