Книги в кошницата
(0) 0.00 лв.
 
 
   
  Страници: 184
 размер: 13 х 20 cm
 подвързия: мека
 Език: Български
 ISBN: 978-954-775-600-7
 Категория:
 
Защо обичаме жените

Защо обичаме жените излиза в навечерието на Коледа през 2004 г. и е изчерпана за една седмица. Препечатвана е многократно и до края на 2005 г. в Румъния са продадени 100 000 екземпляра.
Защо обичаме жените е най-продаваната книга не защото смалява ръста на автора си, а защото е най-дружелюбна към читателите. Дори леко фамилиарна. Но това не бива да заблуждава. М. Картареску винаги играе и никога не е еднозначен. „Ослепителният” свят на писателя се отразява в тази малка книжка с всичките си характерни черти.
Защо обичаме жените е сборник с разкази, макар да оставя впечеатление, че авторът разказва мемоари. Разказани са няколко невъзможни любовни „истории”, няколко провокационни мистификации, няколко праволинейни есеистични текста на интимна тематика. Книгата оставя впечатление за особена, красива изоморфност, характерна и за другите прозаически книги на писателя. Макар да е „стъкната” от публикувани в женски списания разкази, сборникът е органична част от големия свят на Картареску, светът на „запазената марка М.К.”

 
Цена: 7.00 лв.
Отстъпка за вас: 1.40 лв.
Крайна цена: 5.60 лв.
Share |