Аполония Понтийска

Аполония Понтийска

ISBN: 978–619–00–1100–2
Продуктът не е наличен.

 

ПО СТЪПКИТЕ НА АРХЕОЛОЗИТЕ

(Колекции на Лувър и български музеи)

Тази книга увенчава един амбициозен съвместен проект на Лувъра и Министерството на културата на България – представянето на изключително важни експонати и групови находки на участници в проучването на Аполония. Проект, в който се включиха с експонати най-добрите музеи в България, с който се ангажираха множество археолози, музейни и научни работници, специалисти, държавни служители, дипломати и политици от двете страни.

Този проект е пример за благородното сътрудничество между България и Франция, благодарение на което широката публика има възможност да се запознае с резултатите от професионалната работа на поколения български и френски археолози, започнала още през 1904.

Книгата представлява разширен каталог на едноименната изложба, осъществена в рамките на проекта, в който са включени научни статии на 37 от участниците в българо-френската археологическа мисия, която работи в Созопол от 2002 насам.

Изданието е подготвено и отпечатано от издателство Фабер в два тома с идентично съдържание – на български и на френски език.

Включени са 680 изображения и карти, представящи 577 експоната, както и научни статии по темите.

Жанр История / Археология
Размер 25 x 30 cm
Страници 528 страници
Подвързия Твърда подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word