История на село Момин сбор, Великотърновско

История на село Момин сбор, Великотърновско

ISBN: 978-619-00-1344-0
Цена :
Отстъпка от сайта:
Цена за Вас:

В настоящата книга са описани историята, битът и поминъкът на хората от малкото предбалканско село Момин сбор в периода след Руско-турската освободителна война до наши дни. Животът на село е представен в спомените на нашите родители, а неговото развитие – с родословието на българските родове, населили изоставеното турско село Кестамбол след войната.
Жителите на Момин сбор са били честни, трудолюбиви и любознателни средно заможни хора. С техния доброволен труд и организация селото е електрифицирано, всички улици са настлани с трошляк и впоследствие асфалтирани, построени са читалището и камбанарията, заплануван е и е започнат детски дом. От селото са излезли много видни личности – народен представител, адвокати, лекари, учители, офицери, инженери, икономисти, деятели на науката и културата и др.
Настоящата книга дава отговор на въпроса: „Как едно толкова малко село е дало на България толкова много образовани и дейни личности?“. Ние сме достойни потомци на нашите предци!

Жанр История / Археология
Размер 17 x 24 cm
Страници 240 страници
Подвързия Мека подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word