История на Финландия

История на Финландия

ISBN: 978-619-00-1330-3
Цена :
Отстъпка от сайта:
Цена за Вас:

 

КАК НАЙ-БЕДНАТА НЯКОГА СТРАНА В ЕВРОПА СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДНА ОТ НАЙ-НАПРЕДНАЛИТЕ В СВЕТА?

Хенрик Мейнандер рисува една жива и смела картина на историята на Финландия от интегрирана част на шведското кралство до автономно Велико херцогство в рамките на Руската империя, която постепенно се трансформира и съзрява в нация със самосъзнание, в независима държава, която умело се адаптира към съвременните технологии. Основният географски контекст за неговото изследване е Балтийският регион, и авторът свързва своя анализ със структурното развитие и повратните точки в европейската история. История на Финландия съчетава политиката, икономиката и културата, за да покаже начина, по който се използват човешките и природните ресурси във Финландия, както и въздействието на културното наследство и технологичните иновации върху развитието на страната.

Мейнандер акцентира върху новата история на Финландия, разглежда редица исторически контексти в конкретните балтийски и европейски условия, в които страната се намира, за да подчертае как те са я формирали до днешната Финландия от началото на двадесет и първи век.

Перфектен продукт от „Фабер“. Луксозно изпълнение с твърда шита подвързия, 70 чернобели и пълноцветни илюстрации, на високограмажен финландски офсет и с неустоима цена. Полиграфическо бижу, истински подарък за ценителите на качествената във всяко отношение книга.

Жанр История / Археология
Размер 15 х 22 сm
Страници 312 страници
Подвързия
Език Български

ТОВА ЛИ Е ХРИСТО КИДИКОВ?

...Още след втората-третата страница разбрах, че Христо Кидиков е много самобитен като автор. Той просто е извъртял сякаш на един дъх колелото на своята кариера, която слава Богу, все още продължава. Вместо да натовари разказа с „творческите си постижения“, певецът съвсем по човешки описва как е стигнал от родния Пловдив до Париж, от чирак в мебелна фабрика до символ на естрадния шлагер. Дар словото му е гарнирано с прекрасно чувство за хумор, което извира от неговата личност. Такива хора със свещ да ги търсиш днес.
Христо Кидиков не е просто име в българската попмузика, а социално явление. Колцина са изпълнителите, за които се разказват вицове и имената им се спрягат в градския фолклор? Кой не знае Кидика и кой не е слушал онзи неостаравящ лаф, произнасян задължително с пловдиски диалект: „Цъкни, майна, вефа, да чуйме Кидика как са дере“!
Вижте усмивката му и ще се убедите, че той си остава вечното момче. Нищо, че край него пърхат първите внуци. Нищо, че „препуска проклетото време“, както го е изпял в друга песен...
Аз, първият читател на увличащите като бързеите на река Марица мемоари, повярвах, че и след 50-ата година човек може и трябва да извика „Хей, живот, здравей, здравей...“
Последвайте ме и... приятно четене!
Иван Георгиев, журналист

Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word