Катя Митова-Ганева

КАТЯ МИТОВА-ГАНЕВА е родена на 14 ноември 1954 година в София. Завършва Втора общообразователна гимназия “Васил Друмев” във Велико Търново.

През 1977 година се дипломира със специалност история във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”.

Професионалната й кариера започва през 1978 г. като специалист в сферата на културата - Общински и Окръжен съвет за култура, секретар на Народно читалище “Надежда”, специалист в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”.

От 1996 година е уредник в Регионален исторически музей - Велико Търново. Интересите й са насочени към новата история на България.

Автор е на над 40 научни и над 200 научно-популярни статии, както и на няколко сценария на филми с историческа тематика.

През 2008 г. излезе книгата й “Велико Търново - непознато, любопитно и обичано” по повод 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България и 10-годишнината  на регионалния вестник “Янтра днес”. През пролетта на 2009 г. излезе втората й книга “Великотърновки - от традицията към модерността.”

 

Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word