Киното в България. Част ІІІ (1970–1980)

Киното в България. Част ІІІ (1970–1980)

ISBN: 978-619-00-1274-0
Продуктът не е наличен.

 

Десетилетието 1970-1980 година бе богато на разнообразни и значими от художествена гледна точка събития, които определяха динамиката и своеобразието на кинематографичния живот. Най-запомнящи се бяха, разбира се, самите филми. По-сполучливите от тях се радваха на доброжелателно отношение от страна на публиката. С безпогрешен инстинкт зрителите припознаха онези произведения, които искрено и задълбочено изследваха конфликтите в реалността или търсеха личностните измерения на историческото време. Аудиторията вече бе съзряла да осмисля и насърчава оригиналното кинематографично мислене, да се радва на всеки по-талантлив опит за отскубване от тривиалното и елементарното като изказ на послания.

Всичко това изведе киното в авангарда на активния художествен живот у нас през 70-те години, а най-зрелите му произведения се вписаха и в по-широкия контекст на европейския кинематографичен процес.

Жанр Драматургия / Кино
Страници 456 страници
Размер 21 x 29 cm
Подвързия Твърда подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word