Пътят. Драконът. Художникът.  (за Китай от първо лице)

Пътят. Драконът. Художникът. (за Китай от първо лице)

ISBN: 978-619-00-0812-5
Цена :
Отстъпка от сайта:
Цена за Вас:

„ПЪТЯТ. ДРАКОНЪТ. ХУДОЖНИКЪТ“ е книга, предназначена за всички, които се интересуват от необикновената, актуална и много привлекателна тематика, свързана с Поднебесната империя.
В нея авторът споделя впечатленията си от Китай, натрупани от 2010 до 2018 г. при дванадесетте му посещения с обща продължителност повече от 850 дни.
Пламен Легкоступ ни представя своето виждане и разбиране за Китай, превърнал се в световен фактор за формиране на нов глобален ред, с който се съобразяват всички. Разкрива ни значението на митологията, философията и религията за синкретизма на древното величие и съвременната мощ на страната. Увлекателно и компетентно ни запознава с местата, които е посетил по време на пътуванията си из Поднебесната империя, разказва как забележителностите по тези градове и места подпомагат работата му като художник. Споделя и богатия опит, който има от съвместната дейност с китайските си колеги.
Трудно може да се сложи точен жанров етикет на това произведение, но със сигурност в него има елементи на роман, на пътепис и пътеводител, на мемоари, на репортаж, а защо не и на монография с емпирични изследвания „на терен“. Изключително интересната книга, събрала уникалните впечатления на автора, които заслужават да бъдат не само описани, но и да станат достояние на хората в Китай и България, е онагледена с 238 авторски фотографии, разположени в текста, като част от тях са показани и цветни в отделно приложение; включени са и картини на художника Пламен Легкоступ, вдъхновени от досега му с китайската култура.

Жанр Спомени / Мемоари, Публицистика, География / Пътеводители, Културология, Нехудожествена литература
Размер 17 x 24 cm
Страници 272 страници
Подвързия Мека подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word