Славянската православна цивилизация. 2. Преславският номоканон

Славянската православна цивилизация. 2. Преславският номоканон

ISBN: 978 – 954 – 775 – 747–8
Продуктът не е наличен.

Вторият том от поредицата "Славянската православна цивилизация" е посветен на атрибуцията на Номоканон от ХІV титула (с тълкования).
Реалии от двоеверието у българите след покръстването и следите от глаголически протограф в текста, както и формирането на състава на паметника доказват, че той е от времето на цар Симеон и е дело на двама канонисти във Велики Преслав, поради което е наречен Преславски номоканон.
Преславският номоканон е Номоканонът на Българската църква в Охрид и е допълван от нейните архиепископи през ХІ-ХІІ в., а през XІІІ в. става достояние на всички славянски православни Църкви.
Две от приложените четири малки студии са свързани със законотворчеството на цар Симеон в Закон за Църквата и в Послание до български патриарх.
След Преславския номоканон у дома си се "завръща" и Неделникът на българските патриарси и архиепископи чрез предстоящия трети том на поредицата "Славянската православна цивилизация".

Жанр История / Археология, Документалистика, Културология
Размер 21 x 29 cm
Страници 296 страници
Подвързия Твърда подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word