Телевизионното бедствие. Етика на екранната изразност

Телевизионното бедствие. Етика на екранната изразност

ISBN: 978-619-00-0571-1
Продуктът не е наличен.

Как силата на телевизионното послание може да променя действителността? Колко е важно медията да произвежда информация според етичните норми и с изострена социална чувствителност? Има ли безпристрастна журналистика в условията на криза? Изследването, което е първо по рода си в българската телевизионна среда, търси отговори на тези и други въпроси, свързани със смисъла и ролята на медийните послания по време на бедствия и аварии. Проследява законовите и професионалните регламенти, телевизионната теория и практика в над десетгодишен период, за да покаже етичен ли е езикът на екранната изразност при кризисна ситуация и какво носи в действителност за аудиторията – чиста информация, свежа сензация или решение, обещание за подкрепа...

 „Представеният текст... е много актуален за изследването на съвременната медийна среда и е с подчертана обществена значимост... Деница Суруджийска достига до важни изводи, които биха могли да се използват както в следващи научни разработки по темата, така и за формиране на нови регламенти за работата на телевизионните журналисти в условията на криза или за оптимизиране на медийните политики”

Проф. д-р Лилия Райчева
 
„Във формата на помагало „Телевизионното бедствие”може да представи различни практически казуси в учебното съдържание”

Доц. д-р Поля Иванова

 

Жанр Публицистика, Културология
Размер 14,5 х 20 cm
Страници 216 страници
Подвързия Мека подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word