Услуги

Фабер ви предлага най-доброто в Предпечатната подготовка, Дигиталния и Офсетов печат.

Предпечатна подготовка

Издателският екип може да разработи за вас графични проекти за бизнес- или рекламни материали – от единичните елементи до цялостната рекламна стратегия.

Ако искате да издадете при нас своята книга, от вас се иска само ръкопис – оттам нататък поемат нашите специалисти, които могат да направят:

 • набор на текст
 • ортографска корекция*
 • стилистична редакция*
 • сканиране (от книги, снимки или диапозитиви)
 • обработка и ретуширане на растерни и векторни изображения
 • изготвяне на макет за книжно тяло
 • изготвяне на проекти за корици и облекла за твърда подвързия (най-малко 2 бр.)
 • подготовка и разпечатване на оригинали, експониране на филми.

Разбира се, за нас не е проблем изготвянето на карти, таблици, чертежи, математически и други формули, както и разработването на специални шрифтове.

Ако желаете изданието да е в електронен вид, отново сте на правилното място – можем да изработим всичко необходимо – от менюто и софтуера на диска, до обложката и опаковката му.

Ние не броим коректурите – ще направим толкова, колкото са необходими, за да стане текстът ви перфектен.

И знаете ли кое е най-хубавото? За клиенти, които използват нашия офсетов печат, всички предпечатни услуги са безплатни!

*ортографска корекция и стилистична редакция са допълнителни услуги, които не влизат в предпечатната подготовка. Те се извършват от професионални редактори и коректори и цената им в зависимост от вида и сложността на текста е от 0,60 до 1.20 лв. за стандартна машинописна страница (1800 знака). За тези услуги на чужд език цената е по договаряне.

Дигитален печат

Разполагаме с четири дигитални печатни машини (формат SRA3 – 320 x 456 мм), подходящи за отпечатване на всякакви цветни и черно-бели материали в малък и среден тираж на всички видове хартии и картон от 60 до 300 гр./м2.

Фабер притежава и разработена по собствена технология линия за дигитален печат на книги – т.нар. BOOKS ON DEMAND (книги при поискване). С нея може да се отпечатват с възможно най-доброто качество книги в малък тираж – дори 1 бр., като цената на отделния екземпляр е винаги една и съща. Тази технология е много подходяща за дисертации, дипломни работи, сигнални и проектни бройки, пробни тиражи. Цените са без конкуренция при тиражи до 100 бр., особено при по-голям обем на книгата. Допълнително предимство е, че по всяко време могат да се правят допечатки без никакво ограничение в тиража, и да се правят всякакви корекции и промени.

Заб. Предпечатната подготовка, извършена от нас за книгите, отпечатани по дигитален способ, се заплаща. Цената й зависи от трудността на съответния проект (от 30 ст. на страница)

Офсетов печат

Предлагаме висококачествен пълноцветен офсетов печат до формат 50/70 см., както и:

 • Ламиниране (ширина до 350 мм) – едностранно и двустранно
 • Всички довършителни операции за изработка на бизнес и рекламни материали (визитни картички, бланки, папки, фактури и формуляри, покани и поздравителни картички, менюта, плакати, опаковки) и на книжна продукция:
  • дипляни
  • брошури
  • книги

Книгите могат да бъдат с мека (шевно или безшевно скрепване) или твърда (прав гръб или кръглена) подвързия.

Изработената от нас продукция се опакова в термосвиваемо фолио, натронова хартия и кашони и се доставя до адрес, посочен от клиента.

Освен всичко това, винаги можете да се обърнете към нас, ако имате въпрос или желаете консултация по някоя от дейностите, изброени по-горе. Ще ви отговорим с удоволствие и напълно безплатно.

Ако желаете да получите от нас оферта, можете да го направите тук.

Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word