Ново
ФАБИЙ - гладиаторът-лекар от Улпия Ескус

ФАБИЙ - гладиаторът-лекар от Улпия Ескус

Исторически роман
ISBN: 978-619-00-1590-1
Цена :
Отстъпка от сайта:
Цена за Вас:

Романът „Фабий” на Петър Славеев е едно интересно и своеобразно пътуване във времето назад,  което ни отвежда в дебрите на цивилизацията и по тоя начин ни запознава с живота на нашите предци, на техните врагове и приятели, за да ни разкрие същността на едно общество, за което знаем толкова малко. Да ни открехне вратите към неговите, изгубени във времето тайни, да ни запознае с нравите, идеите, любовта, чисто човешките преживявания на хората, живели тук, с гоненията на вярващите в новозародилата се християнска религия.
Разкриването на всички подробности от живота в бившата римска империя – Византион, която включва днешните земи на България, Румъния, Македония, Гърция, Албания и Турция не е просто черно-бял филм, а цветна, раздвижена, метафорична картина на тия времена.
За постигане на това щателно изследване, авторът е издирил, прочел и превел сам източници, които много трудно се намират. А това е огромен творчески труд, който не всеки би се заел да извърши, което му прави чест.
Петър Славеев много подробно и методично развива сюжета в тази своя книга и постепенно ни въвежда в събитията, разкривайки ги пред погледа ни точно такива, каквито са били. Тази негова висока осведоменост респектира и ни кара да му вярваме и да се вълнуваме заедно с героите му.

Жанр Белетристика, История / Археология
Страници 216 страници
Размер 17 x 24 cm
Подвързия Мека подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word