Бащите на българската конституция

Бащите на българската конституция

ISBN: 978-619-00-0937-5
Продуктът не е наличен.

За Учредителното събрание и създадената от него Търновска конституция, през изминалите 140 години е написано толкова много и от толкова различни гледни точки, че просветеният скептицизъм на любезния читател към всяко ново произведение по темата би бил оправдан. Но съществува и възможност той да бъде изненадан и предизвикан, ако се спре на труда на проф. дин М. Палангурски „Бащите на Българската конституция: Мрежата на националната тъкан“.


Резултат от многогодишни дирения и натрупвания, от трезва компетентност и любов към детайла, това е първото изследване, което съживява и извайва пълнокръвните образи на онези 230 мъже, които се превърнаха в съединителна тъкан между миналото и бъдещото на българската нация и я направиха част от модерния свят. Невидимите нишки на техния фамилен произход, образование, професионална реализация, идейни възгледи и политически позиции са изведени и сплетени, за да се разкрият мрежите, които са служили като опора и двигател на българското развитие и за да се обясни защо първият ни Основен закон е пропит с толкова свободолюбие и демократизъм.

Живият и колоритен разказ носи ново познание, предизвиква размисъл, събужда емоции. Като всеки високостойностен исторически текст.

Проф. д-р Веселин Янчев

Жанр История / Археология, Нехудожествена литература
Размер 17 x 24 cm
Страници 236 страници
Подвързия Твърда подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word