Ирак. Така съветвах президента

Ирак. Така съветвах президента

ISBN: 978-954-400-030-1
Цена :
Отстъпка от сайта:
Цена за Вас:

Тази необичайна по своя замисъл и съдържание книга няма аналог в нашата политическа литeратура. В нея са включени всички материали, посветени на войната в Ирак, които нейният автор е подготвял за президента Георги Първанов в качеството си на негов секретар по националната сигурност (2002–2006 г.).
От анализите, приведени в техния автентичен вид (направени са незначителни съкращения с оглед изискванията на Закона за защита на класифицираната информация), може да се научи немалко за това как функционират институциите от системата за национална сигурност, какви са механизмите за вземане на стратегически и с огромна важност за страната ни решения; каква е ролята на водещите наши политици при избора на един или друг модел на поведение на страната ни на международната сцена. Не на последно място, тази книга ни подпомага в намирането на обяснение за еволюцията, която претърпя позицията на президента Първанов по отношение на войната в Ирак – от ярко изразен неин противник („Аз не приемам тази война!”) до един от най-последователните защитници на българското военно присъствие в Ирак.

Жанр История / Археология, Социология / Политология, Спомени / Мемоари, Публицистика
Размер 14,5 х 20 cm
Страници 208 страници
Подвързия Мека подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word