Споменъ за Търново

Споменъ за Търново

ISBN: 978-954-400-200-8
Продуктът не е наличен.

Истински калейдоскоп на паметта и познанието за най-българския град Велико Търново. Така най-точно и кратко може да бъде характеризирана книгата “Споменъ за Търново” на Катя Митова ­ Ганева.

Изданието съдържа страници от историята на следосвобожденско Търново и фокусира безкрайният и разнолик поток на времето, който напластява едни и отнася други факти и спомени за личности, събития, паметници, сгради, улици.

Изграждането на “неръкотворния” образ на Велико Търново, най-българският от всички български градове е трудно, но не и невъзможно, когато се прави с ерудиция, евристична страст, отговорност пред миналото и, а и пред бъдещето. При това с много обич!

Книгата е своеобразно пътешествие сред пластовете на историята – във и извън времето. Времето се движи, но, от друга страна, спира за миг във всяка конкретна “история”, разказана ни от авторката, тече спокойно или бушува в нечий живот (в същност на цяла плеяда личности!), вградено е в паметници, сгради, мостове и църкви, “избухва” в големи и малки обществени събития, бедствия, делници, празници...

"Споменъ за Търново" се състои от дванадесет глави, които чертаят (и показват безпределността!) на едно мислено или, по-скоро, мисловно пътешествие в лабиринта на паметта на този изумителен град.
Книгата е богато илюстрирана (660 фотографии, над 100 от тях цветни) с уникални снимки, някои от които се публикуват за първи път.

Жанр История / Археология, Спомени / Мемоари, Документалистика
Размер 17 x 24 cm
Страници 528 страници
Подвързия Твърда подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word