Тоталитарните близнаци

Тоталитарните близнаци

ISBN: 978-954-400-794-2
Цена :
Отстъпка от сайта:
Цена за Вас:

„Фашизмът” 30 години по-късно

В новото издание на „Фашизмът” – книга, която разтърси общественото мнение в България, д-р Желю Желев доразвива идеите си. В него той разглежда генезиса, общото и различното между „тоталитарните близнаци” – комунизма и фашизма.
Безпощадният сравнителен анализ на изключителния учен и политик доказва:
– Комунизмът и фашизмът са едноутробни, но разнояйчни близнаци. Те тръгват от различни и даже противоположни идеи и идеологии: комунизмът – от крайно леви, фашизмът – от крайно десни. Когато завладеят държавната власт и се изградят като политически режими обаче, започват да си приличат.
– Комунизмът е по-пълният, по-завършеният и по-съвършеният тоталитарен режим, тъй като, за разлика от фашизма, разпростира властта си и върху икономическата база на обществото. Затова комунизмът е с по-дълъг живот и съответно избива много повече хора, отколкото фашизма.

 

Жанр История / Археология, Философия / Теология, Социология / Политология
Размер 17 x 24 cm
Страници 392 страници
Подвързия Твърда подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word