Храмът

Храмът

ISBN: 978-954-400-046-8
Продуктът не е наличен.

(Валтер Ферети)

Апология на зидарското братство

Тази книга се опитва да влезе в Храма през полуздрача на вековете.

Тя оглежда знаците на Храма под шепота на преданията. Сред магическия шум, прииждащ от страниците на древните ръкописи. Сред вавилонското стълпотворение на хилядите книги. Тя иска да разбере, но и да прослави Храма като един от ключовите символи на човечеството.

Следвайки кабалистичната традиция на магическите числови отношения, книгата се състои от седем части и "половина". Броим като "половинка" думите за въвеждане и кратките думи за приключване.

Както е добре известно, строежът на Соломоновия храм трае седем години и половина - той започва през втория месец - зиф, и приключва в осмия месец - бул.

Текстът на книгата съдържа приблизително осемдесет хиляди знака. Този брой е избран като жест на почит и памет към онези митични осемдесет хиляди каменоделци, които усърдно се трудели н планините, за да се вдигне към небесата Храмът на въдрия цар Соломон.

Само онзи, който притежава ум, обширен "като пясъка на морския бряг", има силата да събере хиляди строители и да ги направи част от вечността. 

Вярваме го - зад всеки графичен знак във видимия свят стои по един митичен каменоделец в невидимия.

Стои, за да ни помага в градежа.

Стои, за да направи още по-светъл Храма.

 "Храмът" на Валтер Ферети (Валери Стефанов) на английски език.

Жанр История / Археология, Социология / Политология
Размер 14,5 х 20 cm
Страници 128 страници
Подвързия Твърда подвързия
Език Български
Полезно
В този раздел можете да получите полезна информация за процеса на издаването, терминологията и основните понятия в печатния процес, ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета, за да подготвите добре файловете си за печат.

Използване на FTP

Речник

Издаване на книга във Фабер

Как да подготвим за печат файлове от MS Word