Epitaph of the Emperor's Gourmand

Epitaph of the Emperor's Gourmand

ISBN: 978-954-400-237-4
Price :
Your discount:
Your price:
Rating 0.0
All comments (0)

„Епитафия на императорския сладокусник” е от най-известните произведения на Велко Барбиери, избран е за един от десетте най-значими хърватски романа и е книгата, издадена в най-голям тираж в историята на хърватската литература (над 200 000). Преведен е на повечето европейски езици, филмиран от германската телевизия ZDF.

Романът , написан през 1983 г., e директен удар по тоталитарната машина, управлявана от Шефове и доносници, крепена от закони, създавани според човека, от списъци, поддържащи страха и подчинението. „Епитафията” на Барбиери е за човека, „който от всичко на света най-мразеше консервите”, чиновникът в хартиена фабрика, убиващ времето и самотата си с готвене. „Според мен храната е дълбоко морален акт – споделя героят на Барбиери. – Готвейки и наслаждавайки се всеотдайно, ти се самодоказваш.” Затова и в неговата кухня мирише на оптимизъм, светът е вълшебство, а животът винаги разнолик. Тоталитаризмът обаче не търпи насладите, в света-консерва да мразиш консервите е недопустимо. В кафкиански дух романът представя процеса срещу сладокусника, с фина ирония и неподражаем стил разкрива абсурдността на един свят, в който на изпитание е подложено човешкото.

Ето как литературният критик Йордан Ефтимов представи книгата »

Genre Fiction
Size 12 х 18 cm
Pages 140 pages
Cover paperback
Language Bulgarian
Useful
In this section you can get useful information about the publishing process, terminology and basic concepts in the printing process, we will try to help you with some tips to prepare your files well for printing.

Using FTP

Dictionary

Publishing a book in Faber

How to prepare for printing files from MS Word