The Wheel of the Life

The Wheel of the Life

ISBN: 978-954-775-585-7
Product is not available.
Rating 0.0
All comments (0)

 

Когато човек прочете тази книга на инж. полк. Иван Хинов, не е възможно да не схване една библейска истина – че с годините човек не само побелява, но и помъдрява.
От първата книга “Ако видиш самоводчанин на портрет” блика свеж самоводски хумор, тъй както клокочи водата от многобройните самоводски извори — искрящо чиста, освежаваща и живителна.
Втората книга, “Зрънца от богатството на моето Самоводене”, по-задълбочено, но и много по-тъжно, дава възможност на читателя, който и да е той, не само да надникне в достойното минало на родното село, но и да стане съпричастен на ежедневието и празниците на поколенията самоводчани от втората половина на ХIХ почти до края на ХХ век.
В настоящата си книга от трилогията, авторът си е поставил по-други задачи. В нея го виждаме не само възторжен разказвач на отминали събития, но и тънък наблюдател на нерадостното настояще. Тук се срещаме с възгледите на един мъдър, зрял педагог. В представените събития местната конкретика е умело вплетена в общата народопсихология, както на миналите поколения, така и на недотам радостната съвременност. В началото, както самият автор твърди, става въпрос за преживяванията на един роден в Царство човек, израстнал при тоталитаризъм и пишещ настоящите редове при демокрация, за едно и също родно село Самоводене, за една и съща родина Балгария.
Проследявайки корените на своя род, както по бащина, така и по майчина линия, той се е постарал да впише родът си на полагащото му се място на стар род в родословното дърво на село Самоводене. С много любов и голяма отговорност за правдивост са отразени, както върховите черти, така и паденията на отделните индивиди в Хиновия род.

 

Д-р Петър Станев

Genre History / Archaeology
Size 14,5 х 20 cm
Pages 116 pages
Cover paperback
Language Bulgarian
Useful
In this section you can get useful information about the publishing process, terminology and basic concepts in the printing process, we will try to help you with some tips to prepare your files well for printing.

Using FTP

Dictionary

Publishing a book in Faber

How to prepare for printing files from MS Word