Who Ate Our Dreams?

Who Ate Our Dreams?

ISBN: 978-954-400-255-8
Price :
Your discount:
Your price:
Rating 0.0
All comments (0)

„Кой ни изяде мечтите?” е дебютен роман за двамата автори Димитър Димитров и Николай Колев – архитект и юрист по образование, срещнали се в изкушенията си към словото и в пристрастията си към литературата, но и в тревогата на едно поколение, което навлезе в големия живот с усещането си за безпътица, безсмислие, убити мечти – „поколението на прехода”: „Мечтите ни са изядени, телата ни са кофи за боклук, в които изхвърляме отпадъка на масовото производство, умовете ни са задръстени с цветните картинки и изкуствените звуци на шоубизнеса. Реем се в пространството без път и без посока. Ние сме нещастни, вие сте нещастни”.
„Кой ни изяде мечтите?” е своеобразен дневник на това поколение – в него намират отглас новините на деня, хрониките от телевизионния екран и пресата, тревогите на света като цяло, но и на героите Колю Адвокатя и поп Митю – разположени ту във времето на някогашното, почти митологично село Глухо, намиращо се до село Сляпо (вероятен намек за света, останал глух и сляп към това поколение), ту усамотяващи се в далечината на френската квартира (далеч от родината), но още по-често удобно разположили се в пространството на виртуалния чат, в интернет-говорилнята, в света-кръчма, където има всичко и всичко може да се случи. Това до голяма степен предопределя и характера на романа, неговия експериментаторски и модернистичен дух. „Кой ни изяде мечтите?” е роман-търсачка, своеобразен гугъл-резултат: „Ние имаме за цел да ви накараме да търсите и съответно да намерите...”, четем по страниците на ръкописа. Смисъл, живот, любов, вяра, религия са ключовите думи, които са заложени в търсачката на романа, а резултатът е сбор от образи и гласове, поучителни монолози, конфликтуващи тези, шокиращи истории... Това е роман „за живота, за същия този живот, в който няма абсолютна истина, няма само черно и бяло”, в който „всеки сам си изяжда мечтите” и в който „няма други богове освен нас самите!”.

Genre Fiction
Size 14,5 х 20 cm
Pages 156 pages
Cover paperback
Language
Useful
In this section you can get useful information about the publishing process, terminology and basic concepts in the printing process, we will try to help you with some tips to prepare your files well for printing.

Using FTP

Dictionary

Publishing a book in Faber

How to prepare for printing files from MS Word