The Honey Guillotine

The Honey Guillotine

ISBN: 978-954-775-886-5
Product is not available.
Rating 0.0
All comments (0)

Тази книга не е генератор за необходими илюзии, не е и Евангелие за царствени майки или обречени скитници бащи. Тя е една безхитростна и интелигентна междутекстова и междужанрова дисекция на това, което е било, което е и което ще бъде от Ероса до Танатоса. Дори по рождение да сме поданици на царството на Медената гилотина, не е важен абсолютният предопределен край, а еуфоричният полет на тялото и мисълта преди него. Полетът оправдава всичко, но не е оправдание за безкрилите!
А като препрочитам предходните книги на Петър Доков, ми идва от сърце да извикам стиховете на Кавафис: “Когато тръгнеш към Итака, // моли се пътят ти да е далечен”.

Владимир Стоянов

В сравнение с предишните две книги на Петър Доков – „Колажи“ и „Блудна родна“ – тази е по-различна. Скепсисът обаче отново е налице, носталгията по нещо пак се прокрадва безвъзвратно между редовете. Езикът е игриво-закачлив, което прави текста четивен и неусетно приемаш неща, които преди това са минавали неусетно покрай теб или просто си игнорирал...
А животът е твърде кратък.

Eмил Радев

 

Мястото на тази книга върху полицата на домашната библиотека е между философските новели на Волтер и книгите на Оруел “Животинска ферма” и “1984”. Не за да ги измести и да се види, че и “ний сме дали нещо на света”, а да напомня, че сме неделима част от него.
В тази музика от думи е закодирана “танцовата лингвистика на умопомрачени от мерак любовници”.
Еротиката е само необходимият повод на автора с конвенционалните средства на алегорията и иронията незлобиво да проследи “възхода чрез падение” на човека в краткото му лъжовно земно битие.
В книгата има пируети, менуети, гавоти и много любовни кадрили, ефирни валсове, страстни танга, сластни ориенталски танци, салса и други горещи латиноритми, но най-силно се чува духовата и духовната музика на нашите български неравноделни текстове.
Внимателният четец не може да не забележи, че нито един от тези танци не е със саби, нито пък с копия, алебарди и щитове.
А то е, защото блясъкът на книгата идва от другаде.

Красимир Машев


 

 

Genre Fiction
Size 14,5 х 20 cm
Pages 172 pages
Cover paperback
Language Bulgarian
Useful
In this section you can get useful information about the publishing process, terminology and basic concepts in the printing process, we will try to help you with some tips to prepare your files well for printing.

Using FTP

Dictionary

Publishing a book in Faber

How to prepare for printing files from MS Word