Somebody Underneath

Somebody Underneath

ISBN: 978-954-91767-6-6
Product is not available.
Rating 0.0
All comments (0)

Някой отдолу" е новата книга на професор Валери Стефанов, която спечели Наградата за литература на Столична община за 2009 г.

След "Изгубените магарета" и "Дяволът" сега историкът на литературата търси притчите на съвременния човек в миналото. Авторът твърди, че тази книга е за всички, които са писали и дописвали заедно с него.

В тази книга ще срещнете съвременната Гретел и други приказни герои. Трябва да прочетете детските спомени и да чуете музиката на отминали времена. Трябва да погледнете назад, за да разберете себе си.

Проф. Валери Стефанов: "За да разберем настоящето, изключително важно е да познаваме миналото и това не е просто клише, а съдбовен въпрос за всички нас."

Някъде по средата на четенето разбираме, че един живот не стига, за да оценим свободата и самите ние си пречим и поставяме бариери пред любовта и светлината. Съвременната Гретел има различни лица и наивността на Червената шапчица е само едно от тях. Тя може да бъде смела, дори отмъстителна, когато върви през лабиринта на самотата.

Проф. Валери Стефанов: "И ако се научим мъдро да общуваме с текстовете от миналото, ще бъдем в компанията на много култури и много хора струва си да бъдем в тази компания, убеден съм."

Така професорът обяснява лабиринта на съвременните притчи. Да познаваме себе си и миналото е по-важно отколкото да се мръщим на неуспеха. Той ни съветва да не се страхуваме от лошите вести, защото след време и те се превръщат в обикновени новини. Просто трябва да се отворим към опита на живелите преди нас.

Една рецензия на Биляна Борисова за книгата

Можете да прочетете една глава от романа в "Читалня" »

Genre Fiction
Size 13 х 20 cm
Pages 112 pages
Cover paperback
Language Bulgarian
Useful
In this section you can get useful information about the publishing process, terminology and basic concepts in the printing process, we will try to help you with some tips to prepare your files well for printing.

Using FTP

Dictionary

Publishing a book in Faber

How to prepare for printing files from MS Word